A scris istorie pentru Steaua, dar mereu şi-a dorit să încerce altă meserie: "Am vrut să mă fac poliţai"

Luni, 22:25 3478 afişări ProSport Live

Florentin Dumitru e unul dintre cei mai importanţi fotbalişti din istoria recentă a Stelei, iar în direct la ProSport Live a dezvăluit că ar fi vrut să devină poliţist.

"Micul Beckham" nu era destul de înalt pentru a încerca să intre în Poliţie: "Cred că poliţai. La un moment dat mi-a trecut prin cap să mă fac poliţai, dar eram prea mic şi nu puteam să iau probele. Şi când am dat probe la fotbal, am dat la SS1 (n.r Şcoala Sportivă 1), unde era antrenor domnul Mărculescu. Eu m-am dus la o grupă mai mare, fiindcă avea tatăl meu cunoştinţe de la ţară. M-am dus la grupa de '75. Fiind mic, l-au întrebat: <<Ce cauţi cu ăsta pe aici?>>.

M-au băgat la un meci, la alea... iar domnul Mărculescu ne făcea un fel de cotă. Eu nu prea jucam. Ne băteam cu grupa lui Dinamo, unde antrenor era Chirilă. Dinamo avea cam cea mai tare grupă. A luat şi doi jucători de la noi, pe Burghiu şi Popistaşu. Au jucat şi la echipa mare, amândoi! Eu nu prindeam echipa. Dar când făcea transfermarketul ăsta (n.r cota dată de antrenor la vremea respectivă), nu mă lăsa la grupa mai mică. Se cam ocupa domnul Mărculescu de noi. Eu aveam cam cea mai mare cotă. L-a pus Piţurcă şeful centrului de juniori la Steaua. Mai apoi l-au adus şi la Chiajna", a spus Florentin Dumitru, la ProSport Live.

Dumitru a început fotbalul la Sportul Studenţesc, iar în 1998 a semnat cu Astra, unde a petrecut doi ani. Florentin Dumitru a jucat în Ghencea în perioada 2000-2006 şi a câştigat trei titluri de campion cu gruparea roş-albastră. A mai trecut pe la Jiul Petroşani, FC Naţional, Concordia Chiajna şi Petrolul Ploieşti. S-a retras în anul 2012. Mai apoi a fost administratorul Arenei Naţionale, iar pentru o perioadă de aproximativ 6 luni a ocupat o funcţie de conducere la FC Voluntari. În prezent s-a alăturat proiectului CSA Steaua, din Liga 4.

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.