EXCLUSIV | "L-am ajutat pe Becali să fure Steaua"! La 14 ani distanţă, Dumitru Dragomir a avut un nou comentariu incredibil. Cum a reacţionat în privinţa subiectului sensibil

23 aug 2019 60619 afişări Fotbal Intern

În 2005, fostul preşedinte al LPF, Dumitru Dragomir, susţinea că l-a ajutat de omul de afaceri Gigi Becali să preia ilegal brand-ul Steaua Bucureşti. La 14 ani distanţă, în emisiunea ProSport LIVE, Dragomir s-a răzgândit şi a susţinut că a exagerat.

În trecut, Dumitru Dragomir a avut o intervenţie furtunoasă în emisiunea moderată de Dan Diaconescu, în cadrul căreia era invitat Gigi Becali. Fostul şef al LPF a susţinut că l-a ajutat pe actualul finanţator FCSB să fure brand-ul Steaua, de care omul de afaceri a fost deposedat între timp. 

Între timp, Gigi Becali şi Dumitru Dragomir s-au împăcat, iar discursul fostului şef LPF nu mai e atât de dur. La mai bine de un deceniu, "Corleone" a fost pus să comenteze afirmaţia din acel moment, la ProSport LIVE. 

Cristian Scutariu: "Domnul Dragomir, că tot a spus Andru mai devreme despre OTV, vă mai aduceţi aminte de celebra dumneavoastră frază pe care nu aţi mai dezvoltat-o de atunci? Cred că ar trebui dezvoltată. “Te-am ajutat să furi Steaua!”"

Dumitru Dragomir: “Ei, am mai exagerat şi eu”

C. S. “Vedeţi că justiţia a demonstrat că aţi avut dreptate atunci”

D. D.: "Lasă că vorbim altă data, că acum sunt la un eveniment"

În 2005, Dumitru Dragomir avea o altă părere

"Becali este un trişor ordinar, este un hoţ de profesie. Steaua a furat-o, l-am ajutat  fure Steaua, reţineţi. Fac autodenunţ, l-am ajutat  fure Steaua. El a avut bani din pământuriSteaua era într-o criză financiară şi atunci el nu a cumpărat Steaua, el a dat împrumut şi după aia i-a şantajat pe fraţii Păunescu. Le-a dat bani împrumutcontra dezlegări la jucători şi nişte documente cum ... bani împrumut, luat din jucătoriŞi el a cumpărat jucătorii, dar nu  forţaţi  spun treaba asta  sunt multe de spus şi nu vreau  vorbesc asta", a declarat atunci Dumitru Dragomir.

FCSB a pierdut procesul palmaresului

În iulie, CSA Steaua a câştigat procesul pentru palmares cu FC FCSB, clubul care aparţine lui Gigi Becali! Tribunalul Bucureşti a stabilit că palmaresul Steaua aparţine CSA Steaua din 1947 - 2003! Este hotărârea din primă instanţă, dar Becali se poate îndrepta spre Curtea de Apel.

FCSB, 5 titluri în Liga 1

Armata a solicitat instanţei recunoaşterea proprietăţii CSA Steaua asupra a 21 de titluri de campioană a României, 22 de Cupe ale României, 4 Supercupe ale României, a Cupei Campionilor Europeni din 1986, a Supercupei Europei din 1987.

Victoria juristului Florin Talpan este sinonimă cu dezastrul pentru vicecampioana României. FC FCSB rămâne cu cinci campionate (2005, 2006, 2013, 2014, 2015), trei trofee de Cupa României (2011, 2014, 2015) şi două Supercupe ale României (2006 şi 2013) - adică performanţele obţinute din 2004 până acum.

Până acum, CSA Steaua, reprezentată de juristul Talpan, a câştigat toate dosarele contra lui Becali şi FC FCSB. Cele mai importante sentinţe au fost cea a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, emisă în decembrie 2014, care a anulat marca Steaua înregistrată de Gigi Becali, apoi cea a Curţii de Apel, din decembrie 2016, prin care lui Gigi Becali i se interzicea să mai folosească, pentru clubul său, numele Steaua.

Toate contraatacurile iniţiate de Becali au eşuat: instanţele au respins definitiv cererea latifundiarului de a anula marca Steaua înregistrată de Armată şi solicitarea de a suspenda executarea sentinţei date de Curtea de Apel în decembrie 2016.

CSA Steaua şi-a reînfiinţat în 2017 secţia de fotbal, iar echipa a fost înscrisă în Liga a 4-a Bucureşti. Cu Marius Lăcătuş manager în această perioară, echipa şi-a ratat de fiecare dată obiectivul, acela de a câştiga campionatul şi de a promova în Liga a 3-a. Anul trecut s-a clasat pe locul 2, în spatele Rapidului, iar în acest an a terminat pe aceeaşi poziţie, în spatele celor de la Carmen.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.