EXCLUSIV | Interviu cu puştiul-spectacol de la U Cluj. A marcat de la mijlocul terenului, e născut în ţara lui Messi şi a luat 9,71 la BAC

Marţi, 08:10 3270 afişări Liga 2
EXCLUSIV | Interviu cu puştiul-spectacol de la U Cluj. A marcat de la mijlocul terenului, e născut în ţara lui Messi şi a luat 9,71 la BAC

Nu poate exista un prim gol mai spectaculos la seniori, când ai 19 ani şi abia îţi faci apariţia în fotbalul mare, decât în felul în care a marcat Alex Pop. Era minutul 35 al meciului cu Viitorul Pandurii şi Pop s-a decis să şuteze de la mijlocul terenului. Mingea sa n-a mai putut fi oprită de portar şi astfel şi-a făcut simţită apariţia fotbalistul cu trei ani petrecuţi la Academia Hagi, în fotbalul profesionist. Pop spune că l-a inspirat şi Gică Hagi, pentru că a studiat de sute de ori golurile acestuia, dar are şi ceva sud-american în execuţia sa. Juniorul Universităţii Cluj s-a născut la Buenos Aires, unde lucrau părinţii săi şi face spectacol şi la şcoală. A Alex Pop a luat BAC-ul în această vară, cu media 9,71. Mijlocaşul îşi povesteşte meciul de poveste, vorbeşte despre trăirile din teren şi de ce n-a ales să renunţe la şcoală.

“L-am văzut ieşit şi am zis să trag. Nu voi uita acest moment”

Alex, cum te-ai gândit să tragi la poartă de la mijlocul terenului?
Pornisem pe un contraatac, urcam cu mingea în viteză şi nu aveam opţiuni de pasare în faţă. Era doar Cristi Gavra, “izolat” între mai mulţi adversari. Am ajuns la centru şi mi-am dat seama că n-am cui să păsez. Nu voiam să întorc mingea înapoi, aşa că m-am uitat la portar, l-am văzut ieşit, am zis să trag şi a ieşit. Pe moment nu stai pe gânduri prea mult. Acţionezi.

Ai mai marcat de la aşa distanţă?
Am marcat un gol asemănător sezonul trecut la juniori U19. Jucam cu Academia la LPS Galaţi în Liga Elitelor. I-am bătut destul de tare pe gălăţeni. Am înscris 6 goluri, dintre care unul de la aproximativ 40 de metri.

Care a fost prima reacţie, când ai văzut că mingea a intrat în poartă?
Prima dată nu am realizat că e gol, nu mi-a venit să cred. Am avut şi puţin noroc, dar a fost un sentiment fantastic. Mai ales că acesta a fost primul meu gol în Liga 2 şi pentru o echipă de seniori. Cu siguranţă nu voi uita acest moment.

Primul gol la seniori. Pare un vis să începi cu un astfel de gol...
E un vis devenit realitate faptul că joc pentru Universitatea Cluj. De când eram mic, junior la U, îmi doream să joc pentru această echipă. Nu mi-am închipuit că voi înscrie un gol de la o asemenea distanţă, nici chiar după mai mulţi ani de experienţă.

“Şi ce dacă o dădeam peste poartă? La fotbal nu e loc de frică”

Nu te-ai temut că dai peste poartă şi de ceartă colegii cu experienţă?
Dacă ai frică în tine, atunci nu eşti pentru acest sport. La fotbal nu e loc de frică. Ai nevoie de personalitate, curaj şi încredere că poţi face orice. Şi ce dacă o dădeam peste poartă? O luam de la capăt din nou şi din nou. Frica te trage înapoi şi nu te lasă să-ţi arăţi adevărata capacitate.

Ai văzut golurile lui Hagi de la mijlocul terenului?
Domnul Hagi era un maestru al execuţiilor spectaculoase.Am văzut golurile lui de 100 de ori. Încânta lumea prin reuşitele sale de la distanţă.

A fost un gol sud-american. Tu eşti născut în Buenos Aires. Cum ai ajuns să te naşti acolo?
Părinţii mei au lucrat o perioadă de timp în Argentina. Mai exact, din 1996, până în 2002, când ne-am întors definitiv în ţară. În 2000 m-am născut eu, în Buenos Aires. Noi stăteam într-o regiune de lângă capitală, San Antonio de Areco. Îmi pare extrem de rău că nu îmi mai aduc aminte nimic din acea perioadă. Am venit în România la 2 ani, vorbim spaniola. Cu timpul am început să învăţ limba română, dar am neglijat spaniola şi am uitat-o cu timpul.

“În sport nu se ştie niciodată când nu mai eşti apt să-l practici. Ai nevoie de un plan B”

Un lucru inedit ca un fotbalist profesionist să ia 9,71 la BAC. Cum ai reuşeşti să faci şi sport şi şcoală la un nivel ridicat?
Acest aspect îl datorez în totalitate părinţilor mei, care de când eram mic m-au învăţat să îmbin sportul cu şcoala. Nu m-au lăsat niciodată să las cartea deoparte. Şi pentru asta le mulţumesc. Dacă există voinţă şi ambiţie, este posibil. În sport nu se ştie niciodată când nu mai eşti apt să-l practici. Şi atunci ce vei face dacă nu ai un plan B, o şcoală în spate, care să te ajute? Este foarte importantă şi educaţia, atât în afara terenului, cât şi în teren. La fel cum fizicul se antrenează în teren şi creierul trebuie antrenat, pentru a se dezvolta. Plus că acest aspect îţi oferă şi inteligenţă în teren de a lua decizii mult mai rapid şi mai uşor, în anumite situaţii.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.