Craiova - FCSB | Victor Piţurcă, pus în aşteptare. "E o investiţie prea mare pentru noi acum"

Miercuri, 12:07 6995 afişări Liga 1
Craiova - FCSB | Victor Piţurcă, pus în aşteptare. "E o investiţie prea mare pentru noi acum"   CRAIOVA - FCSB. Piţurcă pe stadionul "Ion Oblemenco" / foto: Oltenia TV

Victor Piţurcă, noul manager al Craiovei, vrea ca pe stadionul "Ion Oblemenco" să aibă suprafaţă de joc hibridă - iarbă artificială plus naturală - dar, primarul oraşului, Mihail Genoiu, a anunţat că dorinţa tehnicianului nu poate fi îndeplinită acum. "Piţi" va debuta pe banca oltenilor duminică, de la ora 21:00, în meciul cu FCSB, în direct la DigiSport, Telekom Sport, Look Sport şi în format live blog pe www.prosport.ro.

"Gazonul hibrid este o altă etapă şi o investiţie prea mare pentru noi acum. E posibil să rezulte în timp o economie din întreţinerea lui. Numai că noi încercăm să schimbăm gazonul actual din garanţia pe care a dat-o constructorul. De aceea trebuie să mergem pe acelaşi timp de gazon", a spus primarul Craiovei, Genoiu, conform Gazeta de Sud.

Edilul a continuat: "O echipa de la CNI va discuta condiţiile în care se va schimba acest gazon. Gazonul trebuie schimbat deoarece cheltuielile de menţinere a acestui gazon care a avut de la început probleme sunt foarte mari decât să-l înlocuieşti".

Operaţiunea de schimbare a suprafeţei de joc de pe "Ion Oblemenco" va începe după spectacolul de muzică uşoară "The Artist Awards", care va avea loc pe stadion, în datele de 12 şi 13 octombrie.

Pe noul gazon se va putea juca în câteva zile de la montaj şi va fi similiar cu cel de pe Arena Naţională. "Este foarte important ce se va stabili în caietul de sarcini care se va realiza pentru această achiziţie, depinde şi de ce condiţii va pune firma care îl va schimba, dar avem deja experienţa acestui tip de gazon la meciul cu Spania, de pe Arena Naţională, pentru că este acelaşi tip de gazon. Acolo, constructorul a dat un termen de câteva zile de la montarea lui până cât se putea juca efectiv pe el. Gazonul va avea un strat suport de nisip – între trei şi patru centimetri, care va permite montarea rapidă a lui", a mai spus Genoiu.   

Ce spunea Piţurcă în momentul instalării ca manager la echipa olteană: "Nu s-a pus niciodată problema să jucăm la Târgu Jiu, dar schimbarea gazonului a fost prima mea dorinţă. E inadmisibil să ai stadion de 5 stele şi să nu ai gazon. Autorităţile au reacţionat pozitiv şi se va schimba gazonul în octombrie. Eu îmi doresc unul mixt, sintetic cu gazon. Să vedem, am înţeles că se va face. 95% în octombrie se va schimba gazonul. Cu siguranţă va veni şi echipa naţională să joace aici. Am vorbit şi cu Cosmin Contra, sigur că le convine să vină să joace aici. De ce am făcut stadion? Să fie spectacol, dar actorii trebuie să aibă un câmp propice pentru a face spectacol".

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.