Cine este Stephanie Frappart, femeia care va arbitra Supercupa Europei dintre Liverpool şi Chelsea. „Jucătorii nu aleargă mai încet doar pentru că arbitrul este o femeie”

Marţi, 18:03 3084 afişări Fotbal Extern
Cine este Stephanie Frappart, femeia care va arbitra Supercupa Europei dintre Liverpool şi Chelsea. „Jucătorii nu aleargă mai încet doar pentru că arbitrul este o femeie” profimediaimages.ro

Ineditul partidei Liverpool – Chelsea, în Supercupa Europei de la Istanbul, programată miercuri, de la ora 22:00, este dat şi de faptul că finala va fi arbitrată de o femeie, Stephanie Frappart din Franţa.

„Fetele mă văd la TV şi ştiu că absolut orice este posibil”, a prefaţat femeia-arbitru prezenţa ei la centru într-un eveniment de o asemena amploare.

Stephanie Frappart şi-a făcut debutul în campionatul Franţei la masculin în luna aprilie, la meciul de campionat Amiens – Strasbourg. Atunci, ea a avut parte şi de o surpriză, a fost întâmpinată de spectatori cu mesaje mai puţin obişnuite la adresa arbitrilor: „Bine ai venit pe Stade Licorne, Madame Frappart” şi „Trăiască femeile în fotbal!”

Stephanie Frappart a fost la centru şi la finala mare a Cupei Mondiale feminine din acest an, dintre Statele Unite şi Olanda.

Frappart a trecut aceleaşi teste ca şi colegii de sex masculin

Deocamdată, arbitrii de sex feminin au avut apariţii episodice la evenimente majore masculine. În Premier League, Sian Massey-Ellis îşi desfăşoară activitatea doar ca asistent.

„Am arătat că am abilităţile de a fi acolo”, a spus Frappart, care din acest sezon va avea apariţii regulate şi în Ligue 1. Stephanie a fost promovată în corpul de arbitri de elită din Franţa, după ce a fost nevoită să treacă de aceleaşi teste fizice pe care le-au susţinut şi colegii de sex masculin. „Jucătorii nu aleargă mai încet doar pentru că arbitrul este o femeie”, a mai spus Frappart, care va fi cu siguranţă o partă de culoare frumoasă a finalei Liverpool – Chelsea.

CITEŞTE ŞI: Liverpool – Chelsea, în Supercupa Europei. Cum ar putea arăta distribuţiile celor două echipe. Tot ce trebuie să ştiţi despre finala de la Istanbul

 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.