Destin şi festin. Cronica unui debut perfect pentru Simona Halep: demonstraţie despre cum să îţi anihilezi adversara cu 12 game-uri câştigate la rând. Corespondenţă din Roma

16 mai 2018 9380 afişări Tenis
Destin şi festin. Cronica unui debut perfect pentru Simona Halep: demonstraţie despre cum să îţi anihilezi adversara cu 12 game-uri câştigate la rând. Corespondenţă din Roma Foto CEZARA PARASCHIV - Roma

În revista oficială a celei de-a 75-a ediţii BNL Internazionale d'Italia, organizatorii amintesc faptul că prima sclipire pe scena mare acoperită cu praf roşu a Simonei Halep s-a consumat la Roma. În 2018, românca a avut nevoie de 18 minute pentru a tura motoarele pe arena Nicolo Pietrangeli - cea pe care este un adevărat fief italian. Roberta Vinci a fost trimisă aici să îşi ia adio de la tifossi, la ultimul meci al carierei, iar Sara Errani a luptat eroic, marţi, într-un meci întrerupt de ploaie.

Destinul Simonei a pornit de la Roma, iar Naomi Osaka, adolescenta de 20 de ani care o spulberase cu doar 48 de ore înainte pe Victoria Azarenka nu a reuşit să reziste decât până la primul schimb de terenuri în faţa numărului unu mondial. A servit fără emoţii în primul game şi a profitat apoi de faptul că Halep a început ezitant şi a depăşit-o cu atacuri pe dreapta. Fanii români grupaţi în trei insuliţe colorate şi multicolore pe trei dintre laturile terenului au aplaudat fiecare punct câştigat şi au încercat să ţipe mai tare atunci când nipona a întors de la 40-0 pentru Simona, a împins-o în defensivă şi şi-a oferit trei mingi de break.


Foto: Cezara Paraschiv / Foro Italico

Darren Cahill nu s-a clintit, nu a gesticulat. Stană de piatră, un monument de calm, precum statuile ce înconjoară arena Pietrangeli. Halep a servit inteligent în punctele cheie, a ieşit din strâmtoare, a strâns pumnul şi nu a mai privit înapoi. A mai pierdut doar şase puncte în primul set. A dezlănţuit reverul său puternic şi sigur şi nu a mai doborât mingi în plasă. A făcut ravagii pe serviciul japonezei, câştigându-i două break-uri la zero.

Iar tonusul niponei a scăzut. Şase game-uri la rând, care totuşi nu s-au pus ca bagel (set la zero). Doar pe tabelă - pentru că felul tot mai ezitant în care nipona a evoluat în setul doi, fără vlagă, fără încredere că există o şansă cât de mică în faţă a arătat că, de fapt, primise deja KO tehnic. A rămas KO tehnic până la final: Simona a închis meciul cu 12 game-uri câştigate la rând. 15 lovituri câştigătoare pentru Simona şi aproape de două ori mai multe puncte câştigate în meci decât adversara sa (59-30).

Osaka a închis meciul cu 29 de erori neforţate în statistică.

Însă în spatele lor, a stat neîncrederea săpată de o dominatoare Simona, care le-a oferit fanilor un adevărat festin.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.