GALERIE FOTO | Se întind ruletele, aţipesc cronometrele şi se ţintesc baremuri de calificare la JO 2020. Distribuţie de cinci stele în oraşul lui Marian Oprea, marţi şi miercuri, la Naţionale de atletism. Intrarea e liberă!

28 iul 2019 753 afişări Atletism
GALERIE FOTO | Se întind ruletele, aţipesc cronometrele şi se ţintesc baremuri de calificare la JO 2020. Distribuţie de cinci stele în oraşul lui Marian Oprea, marţi şi miercuri, la Naţionale de atletism. Intrarea e liberă!
GALERIE (9 de imagini) VEZI GALERIA
  • Piteşti, oraşul care l-a dat pe Marian Oprea, găzduieşte marţi şi miercuri ediţia 2019 a Campionatelor Naţionale de Atletism ale României şi îi reuneşte la start pe cei mai buni atleţi români ai momentului, informează FRA, for condus de Florin Florea.

ISTORIE În 2019, se împlinesc 105 ani de la primele Campionate Naţionale de Atletism în aer liber, o vârstă care adaugă şi mai multă prestanţă uneia dintre cele mai vechi concursuri sportive de pe aceste meleaguri, scrie siteul FRA.. Iniţial campionatele au fost consemnate doar la masculin, primele titluri fiind acordate în anul 1914. Desfăşurată cu regularitate, competiţia a fost întreruptă doar trei ani, între 1917 şi 1919, din cauza Primului Război Mondial. Este şi motivul pentru care ediţia consemnată anul acesta este a 102-a. La feminin, probele au fost introduse în concurs de abia în anul 1925, desfăşurându-se ritmic până în zilele noastre, acum organizându-se cea de-a 94-a ediţie.

PREZENT Ediţia 2019 se anunţă un spectacol atletic unde cei mai buni atleţi ai momentului se vor întrece pentru un titlu naţional, dar şi pentru a spulbera recorduri şi a atinge mult doritele bareme de calificare la Campionatele Mondiale de Atletism de la Doha şi la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Vom urmări un duel acerb la lungime între Florentina Iuşco şi Alina Rotaru, ambele având barem de calificare la Jocurile Olimpice. Numai una dintre ele are însă în palmares titlul de campioană naţională în aer liber, Alina Rotaru, pe care şi-l va apăra cu toate forţele în faţa determinatei Florentina Iuşco. Alina este deţinătoarea a şase titluri naţionale consecutive în aer liber, începând din 2013! Revenită în arena competiţională după o perioadă de accidentări, Andreea Panţuroiu va încerca, la triplu salt, să treacă dincolo de cei 14,32 m necesari pentru obţinerea baremului de calificare la Jocurile Olimpice.

Claudia Bobocea, fericită cu obţinerea recentă a standardului de participare la Jocurile Olimpice Tokyo 2020, ne va oferi un spectacol regal în proba de 1500 m. Ea a reuşit un timp de 4:02,27, nou record personal, la Londra, în cadrul circuitului IAAF „Diamond League”, meeting desfăşurat pe 20 iulie. Un alt punct fierbinte al Campionatelor Naţionale este cel al zonei de aruncări, unde Andrei Gag, Alin Firfirică sau Alexandru Novac vânează cu ardoare obţinerea paşaportului pentru JO Tokyo 2020 în probele de greutate, disc, respectiv, suliţă.

Probele de sprint, regale prin definiţie, vor fi una dintre principalele atracţii ale celor două zile de concurs, iar Andreea Baboi, Răzvan Rezmiveş, Andrea Miklos sau Sanda Belgyan vor alerga în minte cu marile competiţii care vor urma şi pentru obţinerea celei mai strălucitoare medalii la Campionatele Naţionale. Aşteptăm, totodată, cu nerăbdare, reintrarea în „ovalul magic” a Biancăi Răzor (800 m), după o perioadă în care s-a confruntat cu probleme medicale. Ca şi evoluţiile Roxanei Bîrcă (5.000 m, 10.000 m) sau ale Danielei Stanciu (înălţime).

Sunt aşteptaţi în stadionul din Trivale toţi iubitorii de atletism, intrarea fiind liberă în cele două zile de concurs. Toate informaţiile legate de istoricul, programul şi premiile competiţiei pot fi găsite pe noul site al Federaţiei Române de Atletism: www. fra.ro.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.