Delegaţia olimpică pentru Tokyo 2020 prinde contur. Claudia Bobocea a devenit a şasea sportivă la individual care a obţinut calificarea pentru întrecerile din Japonia

22 iul 2019 638 afişări Atletism
Delegaţia olimpică pentru Tokyo 2020 prinde contur. Claudia Bobocea a devenit a şasea sportivă la individual care a obţinut calificarea pentru întrecerile din Japonia

Lotul României care va participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 s-a mărit cu încă un membru, atleta Claudia Bobocea.

Sportiva de la CSA Steaua a realizat baremul de calificare în proba de 1.500 de metri, în cadrul etapei Diamond League de la Londra. Claudia Bobocea a alergat cursa cu timpul de 4:02,27 (PB).

„A fost o vreme excelentă, adică aproximativ 22-23 de grade Celsius, şi într-un stadion plin ochi, ca la Mondiale sau Olimpiadă, nivelul de determinare a fost altul! Sentimental, vorbind! Venim dintr-un stagiu de pregătire la altitudine, în Font Romeu (Franţa), iar marţi (16 iulie) am concurat într-o întrecere la Sotteville de Rouen (4:08,70), tot în Franţa. Chiar am avut puţin emoţii, pentru că trecerea de la altitudine la şes ar mai fi necesitat un pic de acomodare. M-am bucurat mult, însă, cred că pe ultima parte a cursei, Claudia chiar ar fi putut mai mult. Dar suntem foarte bucuroşi”, a declarat antrenorul Valentin Anghel pentru site-ul oficial al FR Atletism.

Claudia Bobocea este a treia atletă calificată la JO Tokyo 2020, după Florentina Iuşco şi Alina Rotaru (ambele la lungime).

Sursa foto: fra.ro

Pentru Jocurile Olimpice s-au mai calificat până acum Robert Glinţă şi Daniel Martin (nataţie), Laura Coman (tir) şi naţionala de fotbal

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.